Στέλλα Σαντζακλή

Στέλλα Σαντζακλή

Η Στέλλα Σαντζακλή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με βαθμό Άριστα. Στη συνέχεια ολοκήρωσε την τριετή μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στην Παθολογία Λόγου και Ομιλίας (Speech and Language Pathology) στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη Η.Π.Α. Υπήρξε υπότροφος των ιδρυμάτων Fulbright, Βουδούρη και Ωνάσειο. Επίσης πήρε υποτροφία από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Εργάστηκε στο New York Εye and Εar Infirmary (Νοσοκομείο) στο τμήμα διαταραχών φωνής. Εργάζεται από το 2000 στην Ελλάδα ως Λογοθεραπεύτρια και διατηρεί το γραφείο της στο Χολαργό. Παράλληλα, από το 2007 ως το 2010 συνεργάστηκε με το Tμήμα Φωνής και Κατάποσης του Ιατρικού Αθηνών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Φωνής και Κατάποσης Αθηνών και επιστημονική υπεύθυνος του τμήματος φωνής. Ως κλινική θεραπεύτρια φωνής είναι εκπαιδευμένη στις τεχνικές Lee Silverman Voice Treatment (LSVT), Αccent Method, Voicecraft, Vocal Function Exercises by Stemple, Resonant Voice Therapy, Manual Therapy.

Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου και 2ου Παγκόσμιου συμποσίου φωνής και κατάποσης στην Αθήνα τα έτη 2007 και 2009 αντίστοιχα.

Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια με παρουσιάσεις και ανακοινώσεις.